Gezonde brownie

Gezonde smeuïge chocolade brownie

Met deze gezonde chocolade brownie verras je al je bezoek op een feestje. Gezonde voeding is namelijk ontzettend lekker! Deze brownie is gemaakt van pure ingrediënten, voedzaam, bevat weinig toegevoegde suiker en is te bewaren in de diepvries.

Ingrediënten

20 stuks – 245 kcal per portie

Stap 1 – Opbouwen van de basis

De basis van deze gezonde chocolade brownie bestaat uit de dadels, walnoten, cacao, zout en vanille. Doe deze met elkaar in de keukenmachine met een hakmes en meng alle ingrediënten.

In het begin is het mengsel wat droog, maar heb geduld, want na even hakken zal de olie uit de walnoten zorgen voor een smeuïg geheel. Gebruik je droge dadels? Voeg dan nog maximaal 2 eetlepels water toe. Gebruik je verse of medjool dadels? Voeg dan alleen een klein beetje water toe als je het gevoel hebt dat het mengsel niet smeuïg wordt!

Stap 2 – Voeg de frambozen toe

Haal het brownie mengsel uit de keukenmachine en maak er een drie centimeter dikke platte koek van op een (glazen) snijplank. Pak de frambozen uit de vriezer en druk deze voorzichtig op het mengsel. Zet de brownie in de vriezer en ga door naar stap 3!

Wist je dat frambozen veel nuttige stofjes bevatten die zorgen voor je spierherstel (cyanidine-3-glucosylrutinoside) en zelfs ziektes tegengaan? Super gezond dus!

Stap 3 – De chocolade…

Terwijl de brownie met frambozen staat af te koelen, breng jij water aan de kook om de chocolade au-bain-marie te smelten. Doe de chocolade en kokosmelk samen in een pan en warm het voorzichtig op. Roer het op laag vuur tot een gladde vloeistof. Zorg ervoor dat het mengsel niet te heet wordt.
Pak de brownie uit de vriezer, verdeel het chocolade mengsel over de frambozen en strijk het uit met een lepel voordat het door de kou weer stolt.

Zet de brownie in de vriezer totdat de chocolade hard is geworden.

Stap 4 – Verdelen

Verdeel de brownie in 20 (of meer) stukjes. Per stukje bevat de brownie 245 kcal. Natuurlijk wil je deze brownie liever niet delen, maar het is wel verstandig om hem op te snijden en in kleine stukjes op te eten, of in de vriezer te bewaren.

Waar je ook voor kiest; neem een stil moment voor jezelf, proef de magie met al je zintuigen en sta jezelf toe om van iedere hap intens te genieten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- ABOUT MARISKA -

Als coach en ervaringsdeskundige bied ik jou net even die extra's die ik zelf graag had gehad toen ik zelf het proces doorliep waar jij nu inzit. Ik weet hoe jij je voelt en waar ik over praat, ondersteund met 800+ uur aan studie.

Laat mij je helpen om de aller-aller leukste versie van jezelf te worden!

Wil je mij beter leren kennen? Leuk! Volg me gerust op LinkedIn, Instagram of Facebook of neem contact met mij op!

- HOUD MIJ OP DE HOOGTE -

Schrijf mij in voor de inspirerende nieuwsbrief!

WE ARE ALL MEANT TO SHINE

error: Content is protected !!