homeworkout

Een goede home workout? Stop met zoeken, dit is de top vijf!

Wil je nu we allemaal binnen zitten wel aan de slag met een home workout maar heb je geen idee waar te beginnen? Dan is dit jouw artikel! Ik zette verschillende opties voor je op een rij zodat je kunt stoppen met zoeken. Voor ieder wat wils, van beginner tot gevorderde, van HIIT, krachttraining tot Zumba, voor iedereen een geschikte home workout.

Hoe werkt een home workout?

Een home workout is een instructie of trainingsschema dat je kunt volgen vanuit huis met materiaal dat je in huis hebt of makkelijk aan kunt schaffen. In veel gevallen zijn het instructievideo’s die je na kunt doen vanaf je tv, laptop, tablet of telefoon. Je kunt ze dus altijd en overal doen. Ontzettend handig nu de sportscholen dicht zijn, maar ook fijn als je op vakantie gaat of op reis bent voor je werk.

Sporten voor een scherm voelt gek…

In het begint voelt het doen van een home workout gewoon gek. Je staat te springen voor een tv scherm en wellicht heb je huisgenoten of gezinsleden die gek opkijken. Dit gevoel gaat vanzelf over als je het een keer of drie gedaan hebt. Dit is dus echt iets om even doorheen te bijten en er gewoon mee te starten.

Ook ik had de eerste keer het gevoel dat ik voor schut stond, ook al was er niemand in de kamer. Het is dus normaal dat je dit ongemakkelijke gevoel ervaart. Heb je de wens om te starten met home workouts? Begin, doe het drie keer, en je zult merken dat je brein hieraan gewend raakt en je het de normaalste zaak van de wereld begint te vinden.

En wat huisgenoten en gezinsleden betreft, nodig ze uit om mee te doen, inspireer ze en geef het goede voorbeeld! Zeker voor kinderen geldt, jong geleerd, is oud gedaan.

Aan de slag met de home workout

Hieronder vindt je de top vijf aan praktische home workouts op een rij die je gratis en altijd kunt bekijken. In de beschrijving lees je hoe de hom eworkout werkt en of deze geschikt is voor wat je zoekt. Kies een programma uit en plan je eerste home workout!

Opdracht: zet NU de datum en tijdstip in je agenda dat je je home workout gaat doen en kies er één uit!

#1 – Online lessen van Sportcenter Allround

Sportcenter Allround heeft een groot aantal home workouts online staan die gratis te volgen zijn. Je vindt er HIIT trainingen (high intensity training), pilates, core en buikspieren, krachttraining (circuit), boxen en cardio (Crossboxing) en Body Mechanics. De laatste is perfect als je je stabiliteit en flexibiliteit wilt verbeteren of ter ondersteuning van een buitensport. Alle trainingen zijn geschikt voor beginners én gevorderden omdat de oefeningen in verschillende varianten worden gepresenteerd.

Ook op de Instagram van Sportcenter Allround staan in de “Stories” veel suggesties voor een creatieve home workout!

Ga naar de home workouts van Sportcenter Allround

Of naar de Instagram van Sportcenter Allround

sportcenter Allround

Met een paar gewichten kom je thuis heel ver!

Klik hier voor meer informatie


#2 – Body Revolution van Jullian Michaels

Persoonlijk ben ik groot fan van de home workouts van Jullian Micheals. Ze zijn perfect voor de beginnende sporter omdat deze home workout omdat je met deze workout alles traint wat je nodig hebt voor een goede basis. Je core, de kleine spieren die voor stabiliteit zorgen en kracht. Met name het trainen van je stabiliteit is essentieel om blessures te voorkomen en is zeker ook aan te raden voor gevorderde sporters.

Wil je fanatiek aan de slag met dit programma? Dan doe je drie home workouts per week en doorloop je workout 1 t/m 3. Hieronder vind je de links naar de video’s. Hier kun je minimaal 2 weken mee vooruit! Vind je het leuk? Dan kun je de app van Jullian Michaels aanschaffen voor de komende maanden!

Home workout 1

workout 2

en workout 3


Met elastieken kun je thuis alles trainen!

Ik heb zelf een set en dat bevalt super goed!

Klik hier voor meer informatie


#3 – Positieve vibes van Popsugar Fitness

Zin in calorieën verbranden door lekker te boxen? Of liever een Zumba lesje op wat swingende latino beats? Of toch goed zweten met een goede core workout? Op het Youtube kanaal van Popsugar Fitness vind je oneindig veel gratis home workouts in ongeveer alle soorten categorieën! Van Tabata, tot Barre tot body-weight circuits. Video’s zijn voor zowel beginners als gevorderden leuk om te doen!

Het kanaal is een samenwerking van bekende vrolijke trainers die leuke workouts geven en ondertussen wat reclame maken voor hun eigen programma. Maar wat kan jou dat schelen? Je kunt hier echt jezelf het komende jaar nog mee vermaken vanuit huis!

Ga naar het Youtube kanaal van Popsugar Fitness

#4 – Die-hard home workout van Kayla Itsines

Kayla Itsines is bekend geworden met haar trainingsschema de Bikini Body Guide (BBG). Eén van de meest pittige schema’s die je kunt volgen met je eigen lichaamsgewicht. Het is een combinatie van conditie en kracht en zelfs een goed getrainde sporter (vrouw óf man) zal hier moeite mee hebben. Als je progressie wilt maken, is deze zeker aan te raden!

Tegenwoordig heeft ze een app waarin je al haar workouts kunt volgen, inclusief een iets vriendelijker beginners programma. Het originele schema van de Bikini Body Guide is te vinden met een simpele klik op Google.

Ga naar de app

of start met de Bikini Body Guide

#5 – Workout yourself!

Elke vorm van beweging is ontzettend gezond voor je. Onderschat dus nooit de kracht van een stuk intensief fietsen, wandelen of rustig joggen. Zeker nu we veel zitten thuis is het van belang dat je in beweging blijft. Ga dus regelmatig een stukje wandelen!

En mocht je toch wat intensiever bezig willen zijn, dan vind je hieronder een leuk full body schema wat je thuis af kunt werken 😉

Home workout inspiratie

Dit is een circuit dat je 3 of 4 keer kunt herhalen. Zet hem op!

10 herhalingen per been
15x per arm, dus totaal 30 herhalingen
10 herhalingen per kant (20x totaal)
10 – 15 herhalingen
20 herhalingen (10x per been)
12 herhalingen (eventueel op je knieën)
40 herhalingen (20x per been)
10 herhalingen (helemaal uitlopen tot plank)

Zet hem op!

Kies de workout uit die je het meeste aanspreekt en plan hem in. Veel plezier alvast en zorg goed voor jezelf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- ABOUT MARISKA -

Als coach en ervaringsdeskundige bied ik jou net even die extra's die ik zelf graag had gehad toen ik zelf het proces doorliep waar jij nu inzit. Ik weet hoe jij je voelt en waar ik over praat, ondersteund met 800+ uur aan studie.

Laat mij je helpen om de aller-aller leukste versie van jezelf te worden!

Wil je mij beter leren kennen? Leuk! Volg me gerust op LinkedIn, Instagram of Facebook of neem contact met mij op!

- HOUD MIJ OP DE HOOGTE -

Schrijf mij in voor de inspirerende nieuwsbrief!

WE ARE ALL MEANT TO SHINE

error: Content is protected !!