Stress… wél of niet gaan sporten?

Zo vlak voor de vakantieperiode kan de stress hoog oplopen. Of je nu een té lange to-do lijst hebt op je werk of al druk bezig bent met het pakken van je koffer, de kans is groot dat je bekend bent met dat opgejaagde gevoel. Hoe zit dat nu? Is het juist wel verstandig om te gaan sporten als je stress levels tegen het plafond zitten? Of kun je beter uitrusten op de bank?

Sport & stress

Voor sportfanaat en online-influencer Cilla schreef ik een nieuwe blog over hoe je de juiste beslissing neemt als je hoofd vol zit en je het overzicht kwijt bent. Als de stresshormonen door je lijf heen stromen dan kan sporten juist helpen. Je gedachten kalmeren en je komt tot rust. Alleen soms kan het ook té veel zijn in je drukke schema en juist meer stress veroorzaken. Hoe weet je of het de juiste beslissing is om te gaan sporten, of dat je beter vroeg je bed in kunt duiken?

Ben je druk of maak je je druk?

Eerder schreef ik in deze blog over ‘focus’ over hoe lichtgevende schermen, zoals je televisie en telefoon, ongemerkt zorgen voor de aanmaak van extra stresshormonen. Stress ontstaat vaak als je druk bent in je hoofd of overprikkeld. Je kunt veel dingen te doen hebben, maar hier nog steeds heel rustig onder zijn.

Heb je tijd om televisie te kijken?

Sporten heeft een positief effect op je hersenen als je last hebt van stress. Bewegen herstelt namelijk het regelcentrum in je hersenen en verbetert je stress-hormoonbalans. Je kunt jezelf dus altijd afvragen, heb ik vandaag tijd om televisie te kijken?

Is het antwoord ‘JA’? Dan is het tijd om te bewegen!

En is het antwoord ‘nee’? Dan kun je beter zo efficiënt mogelijk je to-do lijst afwerken en op tijd naar bed gaan. Ben je benieuwd hoe sporten helpt bij stress en welke afwegingen je nog meer kan maken?

Lees hier verder op de website van Cilla of bekijk de video hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- ABOUT MARISKA -

Als coach en ervaringsdeskundige bied ik jou net even die extra's die ik zelf graag had gehad toen ik zelf het proces doorliep waar jij nu inzit. Ik weet hoe jij je voelt en waar ik over praat, ondersteund met 800+ uur aan studie.

Laat mij je helpen om de aller-aller leukste versie van jezelf te worden!

Wil je mij beter leren kennen? Leuk! Volg me gerust op LinkedIn, Instagram of Facebook of neem contact met mij op!

- HOUD MIJ OP DE HOOGTE -

Schrijf mij in voor de inspirerende nieuwsbrief!

WE ARE ALL MEANT TO SHINE

error: Content is protected !!